Nahajate se tukaj

Komisarka Jourova se je sestala s predstavniki zgolj štirih ustavnih sodišč po EU

Ravno danes, ko ima Ustavno sodišče na dnevnem redu ponovno odločanje o RTV Slovenija, se je evropski poslanec dr. Milan Zver končno dokopal do konkretnega odgovora na vprašanje: S koliko predsedniki ustavnih sodišč in v katerih državah članicah EU se je v tem mandatu srečala Vera Jourova?

Poleg srečanja s predsednikom slovenskega Ustavnega sodišča, se je Vera Jourova srečala s še tremi predstavniki ustavnih sodišč, in sicer s predstavniki španskega Ustavnega sodišča, s predstavniki romunskega Ustavnega sodišča in s predsednikom češkega Ustavnega sodišča.

V celem mandatu je podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova obiskala le štiri ustavna sodišča po EU.

"To pač ni “redno sestajanje s predsedniki US” kot je v svojem uradnem odgovoru izmikavo zapisala podpredsednica Evropske komisije, odgovorna za področje transparentnosti," je ob tem komentiral evropski poslanec dr. Milan Zver, ki je dodal, da je "povedno tudi dejstvo, da sem odgovor moral pridobiti od Raziskovalne službe Evropskega parlamenta, saj Vera Jourova ni želela navesti tega podatka, ki zagotovo ne krepi zaupanja javnosti glede njenega srečanja s predsednikom slovenskega ustavnega sodišča Matejem Accettom."