Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver na srečanju EPP v Berlinu

V Berlinu se je 8. septembra začelo srečanje desnosredinske Evropske ljudske stranke (EPP). Na njem bo več evropskih voditeljev, predsednikov vlad držav članic, parlamentov, voditelji političnih strank, ki pripadajo politični skupini Evropske ljudske stranke  in drugih vidnih politikov EPP razpravljalo o prihodnosti Evrope in parlamentarne demokracije. Srečanje bo tudi priložnost za zahvalo nemški kanclerki Angeli Merkel, ki se po 16 letih poslavlja s položaja, za njeno delovanje v EPP. Srečanja se udeležuje Evropski poslanec dr. Milan Zver.

Srečanje je tudi priložnost za pogovor, kam usmeriti Evropsko ljudsko stranko kot eno vodilnih evropskih sil. EPP je najmočnejša stranka v Evropskem parlamentu, iz nje prihaja tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Kako narediti Evropo boljšo, močnejšo, bolj demokratično? Kako ohraniti vpliv Evrope v globalnem svetu, kako se soočiti z ostalimi svetovnimi velesilami in kako odgovoriti na regijske izzive? Kako modernizirati Evropo, jo narediti bolj inovativno, hkrati pa zaščititi naše okolje? To je le nekaj vprašanj, na katere bomo v okviru razprav iskali odgovore. Evropska ljudska stranka je v okviru razprave o prihodnosti Evrope odprla tudi posebno spletno stran, na kateri lahko v razpravi v svojem jeziku sodelujete tudi vi. Kakšno Evropo si želimo?
Vabljeni, da oddate svoje mnenje in sodelujete pri oblikovanju prihodnosti Evrope: https://futureofeurope.eu/sl