Na pobudo dr. Zvera so v EP stekli postopki za postavitev spominskega obeležja žrtvam komunističnega nasilja v Sloveniji

To bi lahko bil izraz zavezanosti EU k zaščiti človekovih pravic z obsodbo vseh oblik genocida. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver za mlade

Zaposlovanje mladih je prednostna naloga Evropskega parlamenta. Poleg finančne pomoči se za boljšo zaposljivost mladih v EU trudimo tudi z modernizacijo izobraževanja. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Zver za kakovostna pripravništva in vajeništva mladih v Evropi

Dr. Milan Zver je v sodelovanju z Evropskim mladinskim forumom in podjetjem General Electric organiziral razpravo o praktičnih ukrepih za hitrejše zaposlovanje mladih v Evropi. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Evropska geografska zaščita za izdelke, kot so ribniška suha roba ali idrijska čipka

Evropski parlament je v torek, 6. oktobra 2015, s 608 glasovi za, 43 proti in 43 vzdržanimi glasovi podprl razširitev sistema geografskih označb Evropske unije na nekmetijske izdelke. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

V boju proti radikalizaciji je najpomembnejše izobraževanje

Odbor za kulturo in izobraževanje v Evropskem parlamentu je v torek, 15. septembra 2015, izrazil podporo mnenju o preprečevanju radikalizacije in novačenja evropskih državljanov s strani terorističnih organizacij. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver prevzel funkcijo stalnega poročevalca za program Erasmus+

Evropski parlament je dr. Milanu Zveru dodelil funkcijo stalnega poročevalca za Erasmus+, enega najbolj prepoznavnih programov Evropske unije. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Evropski parlament odobril milijardo evrov za zaposlovanje mladih v EU

Evropski parlament je v sredo, 29. aprila 2015, podprl povišanje evropskih sredstev vnaprejšnjega financiranja za zaposlovanje mladih iz 1% na 30%. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver: "Bolonjska reforma je ključ za zmanjšanje brezposelnosti med mladimi"

Evropski parlament je v torek, 28. aprila 2015, v Strasbourgu podprl poročilo o reformi evropskega visokega šolstva. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Moje delo v Evropskem parlamentu v mandatu 2009-2014

Za Evropski parlament sem pripravil poročilo o mobilnosti mladih s podnaslovom: okvir za izboljšanje sistema splošnega in poklicnega izobraževanja v Evropi. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

O delu evropskega poslanca v Evropskem parlamentu

Dr. Zver je poslanec Evropskega parlamenta od leta 2009 in je bil v obeh dosedanjih mandatih vodja slovenske delegacije pri Evropski ljudski stranki. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Novice

Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
četrtek, 23. September 2021

Dr. Milan Zver čestita ob dnevu slovenskega športa

Danes praznujemo državni praznik, dan slovenskega športa. Praznik, ki je bil uveden leta 2020 na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije, ni dela prost dan, datum pa je bil izbran kot obletnica 23.

torek, 21. September 2021

Program Erasmus+ napreduje na digitalnem področju, a pred nami je še veliko dela

Stalni poročevalec Evropskega parlamenta za Erasmus+, dr. Milan Zver, je danes pozdravil novost, ki jo je predstavila Evropska komisija: mobilno aplikacijo Erasmus+, ki vključuje tudi evropsko študentsko izkaznico – ta bo veljala po celotni EU.

sreda, 15. September 2021

Dr. Milan Zver: Ursula von der Leyen je v današnjem nagovoru poudarjala mehko moč EU in njene kulturne elemente

Septembrsko plenarno zasedanje Evropskega parlamenta je tradicionalno v znamenju govora predsednice oziroma predsednika Evropske komisije o stanju v Uniji, uvedenega z Lizbonsko pogodbo leta 2009.

sreda, 15. September 2021

Milan Zver: Slovenija v mednarodnem okolju ponovno pridobiva na ugledu

Evropski poslanec dr. Milan Zver je bil gost oddaje Odkrito na TV Slovenija, kjer so spregovorili o aktualnih slovensko evropskih vprašanjih. Poleg poslanca so v oddaji sodelovali še Tanja Fajon, SD, Franc Bogovič, SLS, Ljudmila Novak, Nsi in Klemen Grošelj, LMŠ.

petek, 10. September 2021

Dr. Milan Zver: Iz naše bogate kulturne dediščine lahko črpamo mnoge ideje

Evropski poslanec dr. Milan Zver, ki je tudi podpredsednik odbora za kulturo in izobraževanje  (CULT) Evropskega parlamenta, je danes sodeloval na konferenci z naslovom Pravica do dediščine kot spodbuda za trajnostni razvoj.

Preberite si odgovore na vprašanja, ki jih na pobudo državljanov Evropski komisiji zastavlja dr. Milan Zver.